About the agency

Shake is a communications agency that values its independence and works passionately to put its customers at the heart of everything it does.

In een zin of twee.

Shake is een onafhankelijk Brussels bureau, opgericht in 1998, dat nog steeds geleid wordt door zijn oprichters. Vandaag telt het 16 medewerkers die bouwen aan de communicatie van meer dan 20 mooie nationale en soms internationale merken.

Een wablieft bureau

Reclame, communicatie, brand content, activatie, story telling, social branding, ... ons vak is niet meer wat het geweest is. Shake ontstond als bureau uit de fusie van 2 entiteiten met complementaire vaardigheden: reclame en digital. De hoeksteen? Een echte obsessie om merken te begrijpen en ze sterker te maken. Zo ontstaan ideeën die niet in hokjes passen en die toeslaan waar en wanneer we het niet verwachten.

En dan?

Waarom Shake en niet een ander reclamebureau ? Wat is het verschil dat nu echt het verschil maakt? Na lang discussiëren hebben we beslist om er dit over te zeggen: er is geen bureau dat zijn klanten liever ziet dan Shake. Het bewijs? Ze blijven! Onze eerste klant is nog steeds onze grootste klant (Edenred, sinds 1999). En ook onze andere klanten verslaan alle statistieken inzake trouw van adverteerders aan hun bureau.

We creëren liever bizz dan buzz.

Misschien vindt u het jammer te horen dat we geen fans zijn van gimmicks waarvan iedereen in een deuk ligt op facebook. Sommigen zullen ons misschien sullen vinden, maar wij geloven nog rotsvast in de waarde van strategische planning. Van de juistheid van een idee tot het effect ervan op lange termijn. Dat wil wel niet zeggen dat we onze klanten niet helpen uitblinken op de sociale netwerken, met acties die zowel buzz als bizz creëren.

Ambachtsman zit ons als gegoten.

Een flashy bureau, waarover men vandaag niet kan zwijgen en morgen al niet meer weet hoe het heet, is niet echt onze stijl. We vergelijken ons liever met een ambachtsman. Soms een beetje stug, maar zo iemand die ’s nachts opstaat om een detail te veranderen dat hem belet te slapen. En elke dag opnieuw openen we “onzen boetiek” met volle goesting om excellent brood te maken voor mensen die houden van excellent brood.

Het doet deugd vrij te zijn.
CO2-vrij.

Samen met onze klant Climact zetten we sinds 2007 stappen om de CO2-voetafdruk van onze activiteiten te meten, te beperken en te compenseren. Nochtans zijn we verre van perfecte modelburgers: we nemen nog steeds een bad of laten de kraan lopen als we onze tanden poetsen. Schande! Maar als we voor onze klanten een gedegen en inspirerende Corporate Social Responsability communicatiestrategie uitwerken, dan borrelen de ideeën natuurlijk op.

Our (happy) clients

Shake

Rue Vanderkinderestraat 542
1180 Brussels
Parking Access QPARK
+32 2 347 67 67
info@shake.be

Philippe Romain

Managing Partner
p.romain@shake.be

Be connected on Linked-In

Pierre Bosseler

Managing Partner
p.bosseler@shake.be

Be connected on Linked-In
We are looking for a Account executive